Vanhat hevoset

Minä, Ester päätin kirjoittaa tällaisen postauksen vanhoista, aivan ensimmäisistä poneistani. Suurin osa on jo valitettavasti joutunut roskiin, mutta myös hengissä olevia löytyy vielä leikkimökkini perältä. Soilella ei valitettavasti ole vanhoja polleja kuin kaksi ostettua ja shettistamma Funny, josta ei ole kunnon kuvia. Huomaa, että hän on aloittanut harrastuksen vasta vanhempana kädenjäljestä! Tosiaan, Funny taisi olla hänen ensimmäinen itsetehty hevonen ja seuraava olikin jo Modde. Kuvat on kaivettu vanhojen kameroiden kätköistä, uusia ei ole otettu näistä hevosista vuosiin.

 Ensimmäisenä esittelisimme nykyään iloista elämää pikkutytön luona viettävä Tähden. Tähti oli aina iloinen luottoratsu. Rodultaan Tähti taisi olla morganinhevonen.
 Toisena tallin kaikkien kävijöiden vanha lemppari, joka valitettavasti menetti henkensä korjausyrityksessä, Molla, Esterin ensimmäinen kolmipalainen hevonen. Molla oli Tähden paras kaveri, kaikkien lemppari ja Soilen hoitsu. Tamma rakasti maastoilua ja rapsutuksia. Rodultaan Molla oli haflinger.
 Seuraavana olisikin vielä Esterin leikkimökissä asuva Arttu. Artun oikea nimi oli Aramis ja rodultaan tämä ori oli arabi (tietenkin!). Nirso ja haastava ori oli aina ärhäkällä päällä, jollei sillä osannut kunnolla ratsastaa. Nykyään Arttu on ruunattu ja oikein kiltti, tosin vieläkin aika nirso herra.
 Viltti oli tallin inhokki (en kyllä ihmettelekkään). Sen teossa pikku Esterillä kävi hiukan moka ja Viltti suokki sai vahingossa kaksi samoin päin leikattua kappaletta kiinni itseensä. Sellaisena se nykypäivänäkin viettää eläkepäiviään leikkimökissä.
 Tallin ensimmäinen jonkun muun tekemä torinhevonen Sofia. Sofian Ester sai pienenä parilla eurolla eräältä kaveriltaan. Sofia on liimattu kokoon! Kerran, kun pikku Soile ja Ester tutkivat sen sisuskaluja, sieltä löytyi ties mitä alkaen sukkahousuista tyynyliinoihin. Sofia asustelee Esterin leikkimökissä.
Pisaran Ester teki kerran tylsissään mökillään. Pisara oli lämminverinen tamma. Tällä hepalla pystyi tekemään ihan mitä vain, niin kiltti se oli! Tämäkin kaveri asustelee Esterin leikkimökissä.
Jekku, Pisaran "poikaystävä" oli myös nuori lämminveriruuna. Tämä heppa on myös eräältä ystävältä toisen hepan vaihdosta saatu. Jekulla oli nimestäkin arvaten mielessään aina jotain jäynää. Milloin se vapautti tarhakaverinsa ja joskus heitti ratsastajat selästään. Nykyään hävinnyt jonnekkin "kaverilta" ylläpidosta, eli lähti kiertoon vaikka oli vain hoidossa.
 Tuulin Ester sai lahjaksi pienenä ystävältään. Tuuli oli shetlanninponi ruuna, joka aina joutui kaikenlaisiin kommelluksiin Jekun kanssa. Edelleen asustelee Esterillä.


 Polle oli myös shetlanninponi ruuna, tosin niin nuori, että sitä piti aina koulutella. Nykyään on jo niin vanha, että aloitteliatkin voivat opetella vaikeitakin koulu ja esteasioita. Polle rakastaa hyppäämistä.

Ja vielä viimeisenä, mutta ei vähäisenä, Esterin ensimmäinen koskaan omistama ja mummonsa kanssa tehty sukkaponi Ponu. Ponu oli Esterille aina se rakkain ja ensimmäinen. Tämä herrasmiesruuna sai Esterin ensimmäistä kertaa innostumaan keppihevosista. Aivan ihana pieni palleroinen. Valitettavasti tälle herralle ja Esterin harrastuksen syylle kävi samalla tavalla kuin Jekulle samalla kertaa. Vieläkin kova ikävä, en ole nähnyt näitä kavereita pariin vuoteen, kun en ole puhunut kyseiselle henkilölle. Mtä olen kuullut, Ponu ja Jekku molemmat joutuivat eräälle ihmiselle, joka tuhosi ne rumuuden vuoksi kokonaan uusiksi.Vieläkin harmittaa näiden hoitoon vienti, muuten molemmat asuisivat vielä Esterillä...

Kuvatta mainitsen vielä loput vanhat hevoseni, joita ei enää ole: Myrsky, Kapu, Salama ja Sini

Ja enhän minä voinut vastustaa tämän kuvan laittoa tänne loppuun. Kuva taitaa olla 2012 kesältä. Hevosina toimivat Esterillä Sani, joka on uudistettuna nykyään ja Soilen virallinen ensimmäinen itsetehty hevonen Funny. Huomatkaa kauniit kukkakoristeet! :)

-Ester

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tallinnan ostosten- ja kauppojen esittely

Soilesterin Syyskisat 2015